GrandEleganza, elegant zonder limieten

grandeleganza

Binnenkort zal een nieuw student ondernemerstatuut in voegen gaan. Om te tonen wie er zoal voordeel zal ondervinden van dat statuut, stellen we u de komende weken telkens een succesvolle onderneming van studenten in Antwerpen voor. GrandEleganza dat elegante vrouwenschoenen biedt voor de grotere maten werd opgericht door Charlotte De Ridder en is vandaag aan de beurt.

Hoe ben je tot de idee achter GrandEleganza gekomen?

GrandEleganza is ontstaan uit mijn eigen frustraties. Ik heb schoenmaat 43 en vond in het verleden nooit mooie of elegante schoenen. Reguliere schoenwinkels stoppen met verkopen bij schoenmaat 41 of heel uitzonderlijk maat 42. Ik was dit probleem zo beu dat ik maar zelf aan de slag ben gegaan en zo is mijn webshop GrandEleganza ontstaan.

Hoe zou je jouw onderneming omschrijven?

GrandEleganza wil dames met een grotere schoenmaat de perfecte schoenen laten dragen door een ruime selectie aan te bieden van elegante en modieuze damesschoenen vanaf maat 41 t.e.m. maat 45.

Momenteel is het echt Just me, myself and I. En oh ja, ik krijg ook heel veel hulp van mijn fantastische vriend Matthijs die al mijn grafisch werk doet en altijd meehelpt (ook met pakjes inpakken).

Wat waren de grootste obstakels die jullie zijn tegengekomen?

Er is een héél groot verschil tussen een goed idee hebben en dat idee ook effectief goed uitvoeren. Het is niet makkelijk om een idee helemaal uit te werken en er iets concreet van te maken. Het grootste obstakel voor mij was het beginkapitaal dat ik nodig had om mijn eerste voorraad te kunnen aankopen.

Wat heeft je overtuigd om te ondernemen?

Het grootste voordeel van ondernemen is volgens mij dat je er veel meer uit leert dan uit een andere job of bijverdienste. Het is een grote meerwaarde voor je persoonlijke ontwikkeling, of je nu blijft ondernemen of je later toch in een ander bedrijf gaat werken. Je neemt helemaal zelf belangrijke beslissingen en kan zelf bepalen welke richting je uitgaat met je bedrijfje.

Ik heb enorm veel steun ervaren vanuit het ondernemersnetwerk dat in Antwerpen is ontstaan. Er zijn momenteel enorm veel initiatieven, zoals de studentenvereniging SINC en BRYO van VOKA. Natuurlijk is de belangrijkste steun die van je familie en vrienden. Ik heb enorm veel geluk dat ik zoveel steun en hulp krijg.

Wat is zowat de grootste aantrekkingskracht van het ondernemerschap? 

Dat je zelf je toekomst in handen krijgt en het volledig aan jezelf ligt om ervoor te zorgen dat je er geraakt. “The grind” of “the hustle” is aantrekkelijk omdat je door jezelf te verbeteren ook je financiële en mentale toestand verbetert, het gevoel dat je hiervan krijgt is geweldig.

Hoe voel je de combinatie met studeren aan? 

Ik heb het geluk met de richting Internationaal ondernemen. Bij deze richting is het mogelijk om als afstudeerproject je eigen bedrijf op te starten. Hierdoor heb ik vier maanden de tijd gekregen om fulltime aan mijn idee te kunnen werken, beter kan niet.

 

Het ondernemersklimaat in Antwerpen, hoe ervaar jij dat?

Ik vind het zeker ondersteunend in veel opzichten. De initiatieven groeien en de community wordt groter en groter. Dit zorgt ervoor dat je veel gelijkgestemde zielen ontmoet en dat creëert dan weer een toffe dynamiek. Je kan niet altijd terecht voor je vragen en twijfels bij mensen uit je dichte omgeving en dan is het fijn dat je kan terugvallen op zo’n netwerk. Je voelt je ‘normaal’ tussen die bende en dan weet je dat je niet de enige bent met zotte dromen en ideeën, dat is een fijn gevoel.

Het kan altijd beter natuurlijk en het zou fantastisch zijn als ondernemen ook bekender werd bij het grote publiek, zodat mensen je niet voor gek verklaren wanneer je zegt dat je graag ondernemer wilt worden.

Neem zeker eens een kijkje op de website van GrandEleganza: http://www.grandeleganza.be/

Posted on 21 December 2016 in Geen categorie

Back to Top