FastForwardAmy, de gredreven online persoonlijke coach

FastForwardAmy

Naar aanleiding van het nieuwe student ondernemersstatuut en om te tonen wie er zoal voordeel zal ondervinden van dat statuut, stellen we u de komende maanden telkens een succesvolle onderneming van studenten in Antwerpen voor. FastForwardAmy werkt als online coach om mensen fitter te krijgen en hen goed in hun vel te laten voelen, Amy is vandaag aan de beurt.

Hoe zou je uw onderneming omschrijven?

Mensen komen initieel naar mij voor vetverlies of om sterker te worden, maar dat is eigenlijk iets heel mentaal. Ik ben er als stok achter de deur en help je mee oplossingen te vinden voor problemen die zich eventueel voordoen in je levensstijl. Gezondere voeding, een fitter lichaam… Het is allemaal niets waard als je geest niet mee is! Daarin probeer ik nu net het verschil te maken en dat is waarom mensen blijven hangen geloof ik.

Mijn onderneming werkt grotendeels op een online basis, waarbij mensen vanop afstand gecoacht kunnen worden door mij. Zo heb je een individueel programma – zowel fitness, voeding als mindset individueel op je afgestemd – waarbij je dagelijkse ondersteuning krijgt van je eigen coach via mail of andere communicatiekanalen. Dit zorgt ervoor dat je een stok achter de deur hebt en meteen een antwoord hebt op vragen, onzekerheden of onvoorziene omstandigheden. Een beetje steun krijgen, waar je dan ook bent, helpt je enorm veel verder in je leven! We doen al zoveel alleen – waarom niet een expert inroepen wanneer dat past? Iemand die hard werkt voor zijn eigen bedrijf, moet niet nog eens alle details gaan leren over zijn lichaam. Daar huur je dan iemand voor in om je te helpen.

Wat waren zoal de grootste obstakels die je hebt moeten overwinnen om er mee te starten?

Een enorm groot obstakel was het gebrek aan steun vanuit de overheid. Als student Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de faculteit TEW heb ik niét de mogelijkheid gekregen om mijn school met mijn werk te combineren, als ik daar nu op terug kijk is dat best absurd. Ook het overwinnen van mijn boekhouding vond ik ongelofelijk, ik dacht dat ik dat wel ging kunnen met mijn achtergrond van vakken zoals accountancy, fiscaliteit etc. Maar niets was minder waar… Een eigen zaak opstarten is niet makkelijk.

Er was toen geen optie om een ander soort contract met de unief aan te gaan, waardoor ik dus een gewoon diplomacontract had maar wel beroep moest doen op de goodwill van mijn medestudenten. Voor wat hoort wat, en alles meedoen is gewoon geen optie. Ik heb een zaak te runnen, mensen blij te houden een een studio met materiaal af te betalen, Ik zou geen vijf jaar willen wachten om mijn dromen uit te voeren, maar makkelijk is anders…

Timemanagement en leren nee zeggen is dus essentieel! In het begin kan je geen nee zeggen, je doet eender wat er nodig is. Dit liep dan ook wel eens uit tot conflicten tussen verschillende prioriteiten zoals: op tijd in de les geraken, thuisgeraken, mensen coachen… Timemanagement is dan enorm belangrijk.

Ik ben één brok energie, en die speel ik gedurende de dag ook wel degelijk kwijt. Ik ben een zeer empathisch persoon, ik voel veel aan en kan snel en analytisch denken. Doordat ik de universiteit heb gecombineerd met mijn eigen onderneming, heb ik enorm veel ervaring opgedaan op het vlak van time management.

Gedreven, lief, enorm hardwerkend en een recovering perfectionist. Aan de andere zijde wil dat ook zeggen overgevoelig, misschien te veel aan het werken… Elk voordeel heeft zijn nadeel. Aan jezelf werken en blijven groeien is belangrijk, en niet altijd makkelijk in te plannen maar wél prioriteit! Ik leer graag bij: uit boeken, ervaringen, trainingen, eigen coachingsessies en mijn sessies met mijn coachees. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik steeds meer waarde kan bieden en blijf groeien als coach, ondernemer en persoon

Wat is de grootste aantrekkingskracht van ondernemen voor jou?

Het gevoel en de dankbaarheid die ik voel voor mijn zaak maakt het meer dan waard. Het is de gedrevenheid, de zelfstandigheid en het zelf iets met je eigen talenten uit de grond stampen dat me nog dagelijks overtuigt. Ik probeer dit dan ook te uiten via mijn instagram account @fastforwardamy, waar mensen op de voet kunnen volgen waar ik me dagelijks mee bezig houd!

Vanaf dit jaar is het nieuwe student-ondernemer statuut van start gegaan, is dat iets waar je naar uitkeek?

Uiteraard! Ik ga zeker kijken of dat mijn universiteitsleven iets haalbaarder kan maken, en zien of er fiscale voordelen aan verbonden zijn… Momenteel was het systeem zo onhoudbaar dat je bijna niet zou begrijpen waarom iemand überhaupt nog een zaak probeerde op te starten als student.

Neem zeker eens een kijkje op de website van FastForwardAmy: http://fastforwardamy.com/

Posted on 10 March 2017 in Geen categorie

Back to Top