Elite D’Anvers, jong artiestenagentschap met ambitie

aelite-danvers

Vorige week werd in De Kamer een wetsvoorstel gestemd voor een nieuw student ondernemerstatuut. Om te tonen wie er zoal voordeel zal ondervinden van dat statuut, stellen we u de komende weken telkens een succesvolle onderneming van studenten in Antwerpen voor. Elite D’Anvers, een jong artiestenagentschap dat werd opgericht door Anis Agris is vandaag aan de beurt.

Hoe zijn jullie tot de idee achter Elite D’Anvers gekomen?

Zes jaar geleden vroeg een vriend van mij advies bij zijn werkzaamheden als artiest. Hij was pas begonnen met draaien, voornamelijk op lokale scoutsfeestjes en verjaardagen maar hij was vastberaden om door te groeien. Ik had wat contacten opgebouwd binnen het nachtleven van Antwerpen en ik kon hem daarin wegwijs maken. Uiteindelijk zijn we beiden enorm gegroeid en samen hebben we heel wat verwezenlijkt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een artiestenagentschap waarin acht DJ’s en vier managers werkzaam zijn.

Hoe zouden jullie je onderneming omschrijven?

We zijn een jonge onderneming die zich sterk baseert op samenwerken, samen streven naar groei. We houden altijd deze kernwaarden in ons achterhoofd want we vinden dat iedereen van iedereen kan leren en dat maakt onze samenwerking zo interessant. We zijn allemaal nog jonge mensen met verschillende achtergronden en verschillende visies die we samenvoegen en daarna toepassen in ons werk.

Ons team is gedreven, ambitieus, leergierig en vastberaden. Zowel het management als de artiesten zijn allemaal talentvolle kerels. Onze artiesten zoeken telkens de vernieuwing op binnen hetgeen ze doen en willen steeds het beste van zichzelf geven bij elke show.

Wat waren de grootste obstakels die jullie zijn tegengekomen?

Serieus worden genomen als jonge ondernemers was een groot obstakel, maar ook de gevestigde waarde doorbreken van artiesten hier in Antwerpen was een zeer grote uitdaging. Er is uiteraard veel vriendjespolitiek maar we zien hoe langer hoe meer mensen die toch liever iets extra hebben, iets kwaliteitsvol, iets dat anders is dan de rest.

Wat heeft jullie overtuigd om te ondernemen?

Één van de vele voordelen aan deze branche zijn uiteraard het kunnen meegaan naar locaties die je anders nooit zou kunnen bezoeken zoals bv. backstage op een festival. Dat is iets unieks, al die andere artiesten, managers en boekingsagenten zien en ontmoeten is echt uniek. De sfeer die er hangt is geweldig, iedereen is altijd enorm aardig tegen elkaar en enorm ondersteunend voor elkaars werk. De felicitaties die we krijgen op feestjes zijn ook enorm leuk.

We hebben veel steun gekregen van onze vrienden maar evengoed van onze artiesten zelf. Je creëert een enorme vertrouwensband met de artiesten omdat je zo goed als dag in dag uit met elkaar praat en met elkaar bezig bent om je gemeenschappelijke doelen te bereiken. Wanneer je als management ziet dat je artiest groeit en hogerop geraakt, geeft dit een ongelooflijke voldoening.

Wat is zowat de grootste aantrekkingskracht van het ondernemerschap? 

Dat je zelf je toekomst in handen krijgt en het volledig aan jezelf ligt om ervoor te zorgen dat je er geraakt. “The grind” of “the hustle” is aantrekkelijk omdat je door jezelf te verbeteren ook je financiële en mentale toestand verbetert, het gevoel dat je hiervan krijgt is geweldig.

Hoe voelen jullie de combinatie met studeren aan? 

De combinatie van ondernemen en studeren is enorm hard. Het is aanpassen en je leert al snel dat je tijd kostbaar is. Time-management is dus één van de belangrijkste begrippen om te slagen in ons opzet. Gelukkig is uitgaan ons werk geworden, dus feestjes missen we bijna nooit, maar een rustig avondje thuis begin je na een tijdje toch wel te missen. Ook studeren komt soms in het gedrang aangezien we vaak laat thuiskomen of vaak wegblijven, omdat we verschillende gigs hebben op één avond.

Vanaf volgend jaar zou het nieuwe student-ondernemer statuut van start gaan, is dat iets waar jullie naar uitkijken , en zo ja waarom?

Het student-ondernemer statuut is iets waar wij enorm naar uitkijken. Het opent volgens ons de deur naar meer nieuwe ondernemingen. Nieuw in de zin van innovatief, door de lasten te verlagen op de student, kan je een groot deel van zijn zorgen wegnemen, dit geeft dan weer ruimte voor meer creativiteit.

Vele twijfels waarmee studenten kampen zullen voor een groot deel worden weggenomen waardoor iedereen die een idee of een plan heeft, zijn dromen makkelijker kan waarmaken. We zijn enorm blij dat de politiek zijn vertrouwen vestigt in de jeugd. We zijn momenteel in een tijdperk beland waarin globalisering, sociale media en onze huidige economie het mogelijk heeft gemaakt dat ondernemingen meer zullen gaan innoveren en efficiëntere manieren zullen zoeken om hun klanten te bereiken. Nieuwe marketingstrategieën, technologieën en misschien zelfs nieuwe uitvindingen kunnen hierdoor tot stand komen. Uiteraard kan dit enkel mogelijk worden gemaakt wanneer dit soort nieuwe ideeën gestimuleerd worden door zowel de politiek als de omgeving en economie die de grootste bestanddelen vormen voor een vruchtbare voedingsbodem van jonge ondernemers.

Het ondernemersklimaat in Antwerpen, hoe ervaren jullie?

Het ondernemersklimaat in Antwerpen is eerder ontmoedigend. Toch zie ik de laatste jaren een verbetering doordat vele banken en projectontwikkelaars ook op de trein zijn gesprongen van start-ups. Dit was in andere landen al jaren het geval en wij bleven steeds achter. Crowd-funding, start-ups en idealabs zijn hip. Er wordt meer en meer geïnvesteerd in start-ups omdat bedrijven voor willen zijn op de concurrentie met de ontdekking van “the next big thing” uiteraard.

We zijn ervan overtuigd dat door deze stimulans, we de komende jaren vele mooie, nieuwe dingen zullen zien verschijnen op de Belgische markt en mogelijk zelfs “the next big thing” van Belgische makelij.

Neem zeker eens een kijkje op de website van Elite D’Anvers: http://www.elitedanvers.com/

Posted on 14 December 2016 in Geen categorie

Back to Top