Blauwe Kei 2017

17796333_1418926364840334_2418364400858444711_n

Na een succesvolle 30ste editie in 2016 organiseren wij 20 mei 2017 opnieuw Het Gala van de Blauwe Kei. (Wij verwelkomen u graag omstreeks 19u, mits inschrijving, zie onderstaand.)

Er worden tijdens dit Gala-event twee prijzen uitgereikt: de Blauwe kei en de Blauwe klinker. De Blauwe kei wordt uitgereikt aan de politicus die zich verdienstelijk heeft gemaakt als volbloed liberaal. Sinds enkele jaren belichten wij met de Blauwe klinker de persoon die  zich heeft ingezet voor de samenleving in het algemeen, het ondernemerschap in het bijzonder.

Blauwe Kei: Bart Tommelein

De Antwerpse jong liberalen hebben deze maal gekozen om de Blauwe Kei uit te reiken aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, Bart Tommelein. Wij doen dit in het kader van zijn campagne rond de Week van de Milieuvriendelijke voertuigen, genaamd #tankjewel!

Blauwe Klinker: Peter De Keyzer

Peter De Keyzer, maakte een carrièreswitch en richtte zijn eigen bedrijf op in strategische communicatie, Growth Inc. Zijn vooruitgangsoptimisme zit vervat in zijn doen en laten en in zijn boek ‘groei maakt gelukkig’. In het licht van ‘Optimism is a moral duty’ reiken we daarom de blauwe klinker uit.

Locatie: Kasteel Ter Beke

Om deze editie van Het Gala van de Blauwe Kei  naar een nog hoger niveau te tillen, zijn we de samenwerking aangegaan met  Salons van Edel.  Deze editie wordt volledig door hun verzorgd en ingekleed. Dit alles zal door gaan in het gerenoveerde Kasteel Ter Beke. Het oude kasteel Ter Beke dat is gebouwd in neo-Vlaamse-renaissance-stijl staat op fundamenten uit de 14de eeuw. De koks en het personeel van de Salons van Edel hebben heel wat ervaring. Ze maken al het lekkere uit de keuken en zorgen ervoor dat het perfect op tafel komt. Net zoals in de restaurants Lux, Món en Park Steytelinck waar Salons van Edel mee samenwerkt. Het vlees is bovendien van eigen wei .

Praktisch / Inschrijven

De prijs voor dit alles komt neer op 65 euro incl. BTW (inclusief aperitief, driegangenmenu, drank tot 23uur). Wij hopen dat deze combinatie van politiek, ondernemerschap, engagement en vertier u aanspreekt.

Heeft dit idee u warm gemaakt en wilt u ons extra steunen dan hebt u altijd de optie om als steuncomité op te treden.  Hiervoor betaalt u 65 euro  maar zal u naam en foto worden opgenomen in onze presentatie en onze sponsorboekjes.

Uw inschrijving zal pas definitief zijn na overschrijving van 65 euro op BE41 7350 4078 1010 met als referentie “Blauwe Kei + aantal personen”. Wij vragen u tevens in te schrijven via e-mail: blauwekei@jongvldga.be . Op 13 mei 2017 worden de inschrijvingen afgesloten.

Bent u een ondernemer en wenst u graag in ons programmaboekje terecht te komen, dan kan u ons een mail sturen op blauwekei@jongvldga.be en dan bezorgen wij u graag ons partnerdossier. Wij staan uiteraard open voor aangepaste formules.

Menu

In deze mooie setting zal u ontvangen worden met een glaasje cava en een hapje. Waarna u een warm welkom wacht van onze voorzitster Alexandra D’Archambeau. Geen enkele gala avond is compleet zonder een uitgebreid diner. Dit diner wordt verzorgt door Salons van Edel.  Het uitgebreide buffet waaruit u vrij kan kiezen, is als volgt:

De keuze voorgerechten: Soep:–    Seizoenssoepje

 

Vleesgerechten:

–    Speenvarken met honing mosterd

–    saus

–    Stoofvlees met fris slaatje

 

Visgerechten:

–    Tongrolletjes ‘Nantua’

Pasta’s–    Tortellini met Parmezaanse kaas

 

Dessertbuffet :

–    Tiramisu

–    Duo van chocolade mousse

–    Assortiment patisserie

–    Crème brulée

–    Vers geklopte sabayon met roomijs

Huis gerookte zalm met mieriksworteldressingZalm ‘Belle-Vue’

Carpaccio van Limousin rund

Vitello Tonato

Assortiment van Paté met uien confituur

Parma ham met meloen

Caesar salad met gerookte kalkoen

Back to Top