“Ik moet u iets vertellen”: Open Vld wil LGTB-vluchtelingen beschermen en ondersteunen

De Antwerp Pride staat dit jaar in het teken van LGTB-vluchtelingen. Deze vluchtelingen hebben het moeilijk om hun geaardheid te bespreken. Daarom lanceert Open Vld de campagne “Ik moet u iets vertellen”. “Ze durven of kunnen in opvangcentra vaak niet zichzelf zijn”, zegt Ann Brusseel, voorzitter van OUT of the Blue, het LGTB-netwerk van Open Vld. De partij pleit voor LGTB-vluchtelingenhuizen en wil inzetten op meer veiligheid en sensibilisering.

Eénmaal aangekomen in België zijn LGBT vluchtelingen wel kunnen ontsnappen aan de verdrukking in hun thuisland, maar daarom nog niet aan het heersende taboe rond LGBT.”  verduidelijkt Brusseel. Open Vld pleit daarom voor meer en betere begeleiding. Dit kan door bijvoorbeeld LGBT-vluchtelingenhuizen te ondersteunen. Daar kunnen deze mensen terecht voor informatie, psychologische ondersteuning en een luisterend oor. De Vlaamse liberalen willen ook verder inzetten op veiligheid en sensibilisering in gewone vluchtelingencentra.

“Strijd voor gelijke rechten niet voorbij”

“Ik moet u iets vertellen” wordt een online campagne. Open Vld trekt ook met aangepaste flyers en banners naar de Antwerp Pride. “We vinden het belangrijk om niet enkel een politiek standpunt in te nemen, maar ook de holebi gemeenschap meer bewust te maken van het probleem.” verklaart Anthony Pierards, voorzitter van Jong VLD Antwerpen. “Holebi’s hebben jaren moeten vechten voor gelijke rechten, maar de strijd is niet voorbij. We moeten ons samen blijven inzetten voor de rechten van ALLE holebi’s.”

De campagne is een samenwerking tussen Jong VLD Antwerpen en de verschillende districtsafdelingen van Open VLD Antwerpen.  Met een vertegenwoordiging uit elk district  op de Antwerp Pride parade wil Open VLD zich verzamelen achter deze boodschap van tolerantie en verdraagzaamheid maar vooral aantonen dat Antwerpen een stad is waar alle holebi’s welkom zijn.

Er zijn vijf verschillende versies van de flyer beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels.

Wil je ons standpunt steunen? Download één van de flyers op onze facebookpagina en deel met #Pride #Antwerppride

 

Posted on 10 August 2016 in diversiteit, Persbericht

Back to Top